петък, 22 ноември 2013 г.

Мусака с подправки

Продукти:

  • 500 гр кайма смес или свинска
  • 1 кг или 1 и 1/2 кг картофи
  • 3,4 глави лук
  • 3 моркова
  • 1 праз не много голям
  • 2 с.л червен пипер
  • щипка черен пипер
  • 1 с.л чубрица
  • 1 с.л селска мерудия(сминдух)
  • 2 к.л кимион
  • 2 к.л мащерка
  • 3,4 скилидки чесън

  • За заливката:

  • 1 яйце
  • 2,3 с.л кисело мляко
  • 6 с.л брашно
  • щипка сол
  • 1 к.л мащерка

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на кубчета,а останалите продукти на ситно.Загрейте олио с 1/2 ч.ч вода и добавете каймата.Разбъркайте я за да не остане цяла.Когато промени леко цвета си добавете лука,праза,морковите и картофите,подправките без червения пипер.Ако е нужно добавете малко вода.Оставете да покъкри след което поставете и червения пипер.Разбъркайте и добавете още малко вода,но да не покрива сместа.Изсипете в тава и печете 30,40 минути на 200 градуса.
След като се изпече направете застройка.Разбийте яйцето,добавете млякото,щипка сол и брашното.Разбъркайте,трябва да се получи смес по гъста от боза.Залейте върху мусаката и поръсете с малко мащерка.Запечете до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар