неделя, 14 октомври 2012 г.

Захарен фондан за покриване на торти и моделиране


от златните ръчички на моето момиче

Захарен фондан за покриване на торти и моделиране

Необходими продукти

  • 1 пак.желатин
  • 4 ч.л.глицерин
  • 1 суп.л.глюкоза
  • 1 кг..пудрата захар
  • 80-100 мл вода

Начин на приготвяне

1 пак.желатин се изсипва в 80-100 мл.вода. Като набъбне се разтваря в микровълнова печка за 20 секунди. Добавя се към него 4 ч.л.глицерин и 1 суп.л.глюкоза. Разбърква се добре и се изсипва в пудрата захар (500 гр.). Като се поеме цялата захар се добавя постепенно още около 500 гр.захар, докато се получи тесто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар