петък, 7 март 2014 г.

Празнична бисквитена торта



Продукти:

3, 4 пакета обикновени бисквити

1 пакет бишкоти

250 гр смлени орехи

1, 2 с.л мед

200 мл прясно мляко



За млечно яйчния крем

8 жълтъка

240 гр захар

7;8 с.л брашно

800м л прясно мляко



Начин на приготвяне:

Ще започна първо от приготвянето на крема.След направата му тортата става много бързо и лесно.

-В купа се разбиват яйцата  със захарта докато стане пухкава смес и удвои обема си.Към тях се добавя и брашното и малка част от млякото.

Останалото мляко се поставя на котлона на по ниска температура и към него се добавя на тънка струйка яйчената смес,като непрекъснато се бърка.

Ако се притеснявате, че жълтъците ще станат на омлет,можете да процедирате така:
Предварително разбийте брашното със 100 мл от млякото до получаване на  кашичка.
Разбийте жълтъците  и поставете в стъклен огнеупорен съд на водна баня на котлона с постоянно бъркане докато побелеят и леко се сгъстят.Поставете в метален съд подходящ за котлона.Към тях добавете  останалата по голяма част от млякото и захарта.Накрая се добавя сместа от брашното и бъркайте енергично до сгъстяване.

Сглобяване на тортата:

Във форма за печене на торти със сваляща се странична част наредете бишкотите. Всяка от обикновените бисквити напоете с млякото  (200 мл) и подредете във форма, като направите от тях блат.Отгоре поставете от крема и добавете орехи.Така се редува до каквато височина желаете.Най отгоре украсете с цели бисквити като по краищата им поръсите със смлени орехи, а върху тях намажете с мед.
Готовата торта се оставя да стегне за няколко часа,а най-добре 1 ден след което се маха страничния ринг и е готова за поднасяне.
Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар