понеделник, 30 юли 2012 г.

Кекс с течен шоколад и аромат на вишновка

4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно 
5 с.л олио
2 с.л вишновка
1 к.л бакпулвер
200 мл.течен шоколад
2 с.л какао



Начин на приготвяне: 

Яйцата разбийте на сняг със захарта.Добавете олиото и вишновката и разбъркайте.Брашното и бакпулвера се смесват и постепенно се добавят към сместа ,като се бърка с шпатула или дървена лъжица.Сместа се разделя на две части и в едната се слага какаото.Разбъркайте и изсипете в намаслена форма.Накрая се добавят малки количества течен шоколад и се пече на 180 градуса.Отгоре може да се намаже с течен шоколад и да се поръси с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар