събота, 22 септември 2012 г.

Кифлички с локум и орехи

Това са едни вкусни кифлички които свекърва ми приготвя всеки път за Великден,а и без повод,които много се харесват от нашето семейство, затова  реших да ги приготвя и споделя.Правила съм ги в комбинация със сладко,течен шоколад и винаги стават сполучливи.

Продукти: 4 яйца 500 мл мляко 1 жива мая 200 гр захар 2 ванилии брашно не повече от 2 кг (колкото поеме) и настъргана кора от лимон.
Начин на приготвяне:
Маята с малко мляко(леко топло) и една ч. лъжичка захар да се повдигне 3 пъти(първия път-повдигане и се бърка,втория така и третия ) В останалото мляко се слагат яйцата,захарта,ванилията лимона и сместа от надигнатата мая, брашно-не повече от 2 кг. Замесва се тесто и се остава да втаса завито за да не изсъхне. Тестото се дели на 4 парчета, като всяко парче се разточва и се дели на 4(като кръст)трябва да се получат 12 парчета. В основата се слага локум,сладко или каквото пожелаете. Завива се към върха. Пекат се на 180градуса(зави си от фурната) След като са готови се намазват с жълтък и се запичат леко заради жълтъка. Опечените кифлички се поръсват с пудра захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар